Gezonde smoothie recepten

gezonde smoothie recepten

Gezonde smoothie recepten

 

Gezonde smoothie recepten zijn er in vele lekkere en gezonde varianten. Je kunt je fantasie het werk laten doen of je gaat voor een uitgebreid receptenboek waarin ca. 125 heerlijke en gezonde recepten op je liggen te wachten.

 

Om je toch al even van start te laten gaan, krijg je hier van ons alvast één van deze gezonde smoothie recepten.

Omdat dit enige hulp kan bieden bij een probleem wat veel mensen wel eens hebben, namelijk hoofdpijn, geven we deze met alle liefde prijs.

 

gezonde smoothie recepten

 

Gezonde smoothie recepten:

ANTI-HOOFDPIJN SMOOTHIE

Hoofdpijn kan heel veel verschillende oorzaken hebben. Stress, verkeerde voeding, genetische aanleg of nog duizend andere redenen. Heb niet de illusie dat deze smoothie de oplossing is voor iedereen die last heeft van hoofdpijn of migraine. Toch draagt deze smoothie er zeker aan bij om minder vaak hoofdpijn te hebben. Ook kun je deze smoothie drinken als je hoofdpijn hebt. Je zult merken dat je minder lang hoofdpijn hebt. Het is belangrijk om te beseffen dat je vaak niet zonder een reden hoofdpijn hebt, natuurlijk, er kan aanleg voor zijn, zodat je er extra vaak last van hebt, maar door middel van hoofdpijn geeft je lichaam een signaal af dat je het anders moet doen. Je moet rust nemen. De bloeddruk raakt ontregelt en je krijgt hoofdpijn. In deze smoothie zitten een aantal mineralen, waaronder kalium en magnesium die je bloeddruk helpen om weer terug te keren naar normale niveaus. Daarnaast voegen we ook genoeg fruit toe, voor een beetje extra energie. Als we dan nog zorgen voor wat extra ijzer, ben je er vaak zo weer bovenop!

 

  • Bereiding 1. Deze smoothie is niet heel moeilijk te maken. Nu kan ik me voorstellen dat je als je hoofdpijn hebt, je geen zin hebt om een hele smoothie te gaan maken. Normaal gesproken ben ik niet zo’n fan van groene smoothies invriezen, maar omdat we hier vooral uit zijn op de mineralen, is het niet heel onverstandig om de smoothie in te vriezen.
  • 2. Doe een beetje water in de blender en pureer de noten, de sla en de boerenkool. Als een en ander blijft drijven, voeg dan ook de appel en de perzik toe. Laat je blender draaien en voeg, als je deze mogelijkheid hebt, ook langzaam het water toe. Anders zal je het water in een keer toe moeten voegen.

 

  • Ingrediënten 175 milliliter water
  • 1 perzik (of 2 abrikozen)
  • 1 appel
  • 30 gram noten  (bij voorkeur amandelen)
  • Handje sla  (maakt niet uit wat, bij voorkeur gemengd)
  • 30 gram boerenkool

 

Smakelijk eten/drinken bij deze gezonde smoothie.

Om meer gezonde smoothie recepten te ontdekken adviseren we je van harte om eens Alles over groene smoothies te bekijken.

 

gezonde smoothie recepten

Bekijk ook onze andere pagina’s op deze site: