Groene smoothies, echt zo gezond?

Groene Smoothies, echt zo gezond?

 

smoothies maken
groene smoothies

 

Groene smoothies, alsof andere kleuren al niet meer goed genoeg zijn. Nee, hoor. Zo erg is het niet. Maar waarom had men het in eerste instantie overal op internet en op straat over smoothies? Zonder een kleurduiding? En nu moeten het groene smoothies zijn? Antwoord op de laatste vraag: Ja, dat is wel gezonder.

 

We gaan zo in op wat voordelen van een groene smoothie. Eerst even uitleg waarom ze groen zijn. De gekleurde smoothies zijn vaak wat zoeter en bestaan veelal uit fruit (bijvoorbeeld banaan, aardbeien, etc.). Niet per sé slecht, maar de groene smoothie combineert groente met fruit. De groente leveren vaak het gezondste stuk en het fruit zorgt voor een aangenamere smaak, omdat de groene groente soms wat bitter van smaak kan zijn, maar wel boordevol vitaminen, vezels en mineralen zitten, en dus onmisbaar. Ook wordt aangeraden om zuivel te vermijden in je smoothie, onder ander i.v.m. onnodig vet wat je dan binnenkrijgt. Bovendien kan het je een te vol gevoel opleveren.

 

Op de volgende site vind je veel info en een receptenboek voor smoothies (en nog veel meer). Ik vond dit erg nuttig en wil dit daarom graag met je delen. Check dit dus hier —>>> Alles over smoothies.

 

Groene Smoothies helpen je onder andere met;

 • meer energie te krijgen, je voelt je dus fitter.
 • je weerstand aanzienlijk te verhogen/verbeteren.
 • eindelijk afrekenen met die overtollige kilo’s.
 • een betere stoelgang.
 • een gavere huid.
 • een betere bloeddruk.
 • algemene preventie van diverse ziekten.
Groene Smoothies
smoothies maken

Wat is er verder zo positief aan groene smoothies?

 • Natuurlijk gewichtsverlies

Door de inname van groene smoothies krijg je voldoende vitaminen, mineralen, de juiste koolhydraten en vezels binnen. Hierdoor werkt het mes aan twee kanten. Ten eerste hoef je jezelf niet uit te hongeren en ten tweede neemt de behoefte aan vette snacks en/of junkfood af, terwijl je ook nog eens alle vitaminen, mineralen en vezels binnen krijgt die goed voor je zijn.

 

 •  Juiste consumptie van aantal stuks fruit en groente

Dankzij de groene smoothies wordt de stelregel 2 stuks fruit en 2 ons groente met gemak gehaald. Hierdoor leef je sowieso gezond zonder tekorten.

 

 • Goed verteerbaar

Door het blenden van je voeding, zodat je een smoothie krijgt, maak je de celstructuur stuk en is het eten makkelijker verteerbaar voor je lichaam en worden alle voedingsstoffen beter opgenomen in je lichaam.

 

 • Weerstand

Groene smoothies zijn bronnen van antioxidanten, en die zorgen er voor dat je een hele goede weerstand op weet te bouwen. Dit voorkomt dat je makkelijk ziek wordt.

 

 • Vezelinname

Wanneer je veel sappen drinkt omdat dit gezond is, is dit vaak gefilterd. Hierdoor ontbreken vaak de vezels in je sapje, die wel in de geperste vrucht zitten. In een smoothie wordt de hele vrucht gebruikt waardoor ook het vruchtvlees met vezels in je smoothie zitten. Stukken gezonder dus, en erg goed voor je darmen.

 

 • Mooie egale huid

Door het drinken van een smoothie krijg je (zoals bij het vorige punt genoemd) vezels binnen. Die zorgen er ook voor dat afvalstoffen via je darmen worden afgevoerd, en niet via je huid. Hierdoor blijft of wordt de huid weer egaler en mooier. Je huid straalt meer doordat je gezonder eet en je ook beter voelt.

 

Vergeet niet om even op deze site te kijken waar je Alles over Smoothies vindt.
smoothies maken

Bekijk ook onze andere pagina’s op deze site: