Hoe maak je een smoothie ?

Hoe maak je een smoothie

 

Hoe maak je een smoothie?

 

Geen vreemde vraag. En gelukkig ook geen hele moeilijke. Maar: hoe maak je een smoothie dan?

 

Allereerst heb je natuurlijk een goed werkende blender nodig. Goed werkend wil zeggen. Sterke messen en genoeg power om ijsblokjes of bevroren groente of fruit mee te blenden. Vaak zijn de ijsklontjes het moeilijkst voor je blender. Heb je nou een wat minder krachtige blender, dan niet getreurd. Je kunt natuurlijk online een betere, sterkere, grotere blender aanschaffen (en dat meen ik, je kunt dit doen), maar in veel gevallen moet je je blender een handje helpen. Hoe dan? Wel, door een hoeveelheid ijsklontjes in een theedoek te wikkelen. Daarna neem je een hamer en slaat de ijsklontje klein en fijn. Let wel even op onder welke ondergrond je dat doet. We willen natuurlijk niet dat je je keukenblad of (keuken)tafel ernstig beschadigd. De ijsklontjes kun je na het klein slaan prima in je blender doen. Hier zal de blender geen moeite meer mee hebben.

 

Hoe maak je een smoothie?

Hoe maak je een smoothie nadat ik de blender heb?

Vervolgens ga je op zoek naar smoothie recepten. Bijvoorbeeld op deze site; klik hier voor 125 smoothie recepten en meer!

Of je gaat zelf aan de slag met groene groentes en fruit. Het enige nadeel is dat het je veel tijd zal gaan kosten om de juiste hoeveelheid producten te kunnen bepalen per smoothie. Je kunt immers wel wat gaan gokken, maar wanneer moet je nou één banaan gebruiken (ik noem maar even wat) en wanneer twee. Of in welk recept moet je juist een appel, of blauwe bessen gebruiken? Dit is belangrijk omdat alle ingrediënten een belangrijk aandeel hebben in de smaak van de smoothie. Je kunt bijvoorbeeld wel “een beetje” spinazie of boerenkool in je blender doen, en daar vervolgens een banaan bij stoppen in de hoop dat hij smaakt. Je zult je evengoed blijven afvragen: hoe maak je een smoothie. Want dat is dan nog steeds niet duidelijk.

Maar het is natuurlijk veel handiger om met een uitgebreide keuze aan recepten te werken. Je ziet dan meteen hoeveel gram van het één of hoeveel stuks van het ander je nodig hebt.

 

Waar wij veel baat bij hebben gehad is de site waar je o.a. 125 recepten en werkelijk alle info kunt vinden over smoothies. Binnen enkele uren vraag jij je dan niet meer af: Hoe maak je een smoothie?

 

Hier vind je een recept van een spinazie smoothie met banaan en mango.

 

Hoe maak je een smoothie

Bekijk ook onze andere pagina’s op deze site: