Lekkere smoothies. Kan gezond, hoeft niet.

Lekker smoothies

Lekkere Smoothies

 

Wie aan lekkere smoothies denkt, zal al vlug reageren met opmerkingen zoals: “Ja, maar als ze lekker zijn, dan zullen ze wel niet zo gezond zijn.” Dit zal soms best het geval zijn. En zo dadelijk geven we je een aantal smaken die vooral erg lekker zijn, maar waarover je links en rechts nog wel een discussie kunt voeren.

Laten we het er op houden dat dit artikel een beetje breekt met de wetten van gezondheid. Voor als je een keertje wilt zondigen op smoothie-gebied. 😉

 

Lekkere smoothies, niet gezond?

Overigens wil dat absoluut niet zeggen dat lekkere smoothies niet gezond kunnen zijn. Integendeel, bekijk de recepten hier eens waar je zult ontdekken dat lekker en gezond wel degelijk hand in hand kunnen gaan ! Het gaat er namelijk om, dat je het gezonde (wat vaak bladgroente is, die dan weer wat bitter kunnen smaken) moet gaan wegwerken met fruit (dat dan weer zoet is van smaak). Hoe je dit doet wordt je niet alleen uitgelegd, maar je krijgt er ook nog een 125 recepten bij en werkelijk alle info over lekkere smoothies (die ook gezond zijn). Ga dus snel naar die site, waar al vele mensen hun weg naartoe hebben gevonden.

 

Voor de zondaars; lees hieronder verder.

 

Lekkere smoothies

 

Lekkere smoothies, voor de zondaar 😉

 

Aardbeien Banaan Smoothie

Neem 1 glas sinaasappelsap en doe dit in je blender. Voeg hier vervolgens een handvol aardbeien, 1 banaan en ijsklontjes aan toe. Zet de blender aan en in een korte tijd heb je een lekkere smoothie!

Vruchten Smoothie

Doe een handje rood fruit (bosbessen, bramen, frambozen, etc) samen met een half glaasje sinaasappelsap en een banaan in de blender. Voor extra vitamines doe je er rijpe kiwi bij. Voor meer vezels, doe je in plaats van de sinaasappelsap, de sinaasappel niet juicen maar de partjes in de blender. Maar zoals gezegd: dit is de zondaarspagina. Het is jouw keuze.

Yoghurt Aardbei Smoothie

Neem een hoeveelheid yoghurt van 200ml en doe dit in de blender. Meng dit met een handvol aardbeien en wat rood fruit ( (bosbessen, bramen, frambozen, etc), tot je een geweldig lekkere smoothie hebt. De Yoghurt is hier iets wat niet voor ieder dieet aan te bevelen is.

Fruit IJs Smoothie

Om een lekkere, verfrissende smoothie te maken voor in de zomer, doe je 250 gram fruit en een bolletje ijs in je blender en laat je dit even lekker in de blender rond gaan. Heerlijk, romig en fris! Het is overbodig om te zeggen dat met name het ijs normaal niet in het rijtje van gezonde producten hoort. Maar goed; het is wel een van de lekkere smoothies.

 

Denk je nu toch, “Ja, ik vind het wel prima met die lekkere smoothies”, en wil je voor lekker èn gezond gaan, bekijk dan snel de volgende pagina, waar al veel mensen hun leven gezonder mee hebben gemaakt.

 

Lekker smoothies

Bekijk ook onze andere pagina’s op deze site: