Zelf smoothies maken. Ontdek het hier!

Zelf smoothies maken

Zelf smoothies maken

 

Zelf smoothies maken is vrijwel voor iedereen weggelegd. Zorg er voor de je een goede blender hebt (waarover dadelijk meer) en één of meerdere recepten en een kind kan de was doen.

 

De blender. Als je zelf smoothies gaat maken heb je natuurlijk een goede blender nodig. Geen sapmachine of iets dergelijks, maar een echte blender. Dit is belangrijk omdat je smoothies gezond moeten worden en je dus geen vezels verloren wil laten gaan. Met een fruitpers filter je het sap, waardoor er minder vezels in je uiteindelijke product komen. Bij de blender is hier geen sprake van. Wat verder belangrijk is bij het zelf smoothies maken is dat je blender van goede kwaliteit moet zijn. Dit wil absoluut niet zeggen dat je de duurste en grootste blender in huis moet halen die er is, integendeel; het mag best een goedkoper exemplaar zijn (en sowieso eentje die je al hebt volstaat waarschijnlijk ook prima), maar hij moet wel daadwerkelijk wat kunnen blenden. Wellicht vraag je je af wat je zoal kunt doen om te voorkomen dat je blender het niet gaat redden? Een belangrijke tip is: snijd je grovere en harde groenten in iets kleinere stukken en doe ze dan in de blender. Wat ook wil helpen is een tip wanneer je ijsklontjes moet gebruiken. Doe deze in een schone theedoek en vouw deze dicht. Met een hard voorwerp (bijvoorbeeld een houten hamer, sla je het ijs klein. Hierdoor heeft je blender minder werk aan het klein krijgen van de ijsklontjes. Met name minder sterke blenders of blenders met minder sterke messen, profiteren hier enorm van. Hierdoor gaan ze langer mee. Ditzelfde staat ook beschreven op een andere pagina.

 

Zelf smoothies makenZelf smoothies maken met gezonde recepten

Wanneer je een goed blender hebt, komt het er natuurlijk op aan dat je de juiste gezonde recepten hebt. Op internet vind je natuurlijk wel wat recepten, maar vaak weet je niet waarom een recept samen is gesteld zoals het is samengesteld. Met andere woorden, er ontbreekt een onderbouwing of een achterliggende gedachte. Zelf smoothies maken is op sommige vlakken iets lastiger omdat je moet weten wat je gaat blender, en waarvoor het dient.

 

Waar het tegenovergestelde het geval is, is op deze interessante site, waar je werkelijk alles over gezonde smoothies kunt vinden èn een zeer interessant e-book met wel over de 100 recepten voor de allerlekkerste en gezondste smoothies. Natuurlijk en lekker gezond. Zelf smoothies maken ? >>>>>Kijk snel hier!<<<<<<

 

Zelf smoothies maken

Bekijk ook onze andere pagina’s op deze site: